Форсунки DAF 105/106: проблеми та особливості ремонту

29.04.2024

Дизельні двигуни для вантажних автомобілів від нідерландського виробника DAF — високоякісна продукція з гарною зносостійкістю. Однак з часом під впливом різних факторів дрібні деталі зношуються, тому вони перестають виконувати поставлені перед ними завдання. Тоді виникає питання кваліфікованої діагностики та ремонту.

Відремонтувати форсунки DAF 105/106 зможуть спеціалісти діагностичного центру Diesel Kyiv. Вони проведуть первинне обстеження двигуна на сучасному обладнанні, що дозволяє точно встановити несправності та їх причини. А зламані деталі замінять на оригінальні якісні запчастини.

Що свідчить про несправність форсунок

Зламані форсунки призводять до неповноцінної роботи дизельного двигуна вантажного автомобіля. Мотор починає погано запускатись або спостерігається брак потужності. Також про несправність форсунок свідчать наступні моменти:

  • Розхід палива на 100 кілометрів шляху значно підвищується у порівнянні з рекомендованими виробником показниками.
  • Дизельний двигун дає осічки при запуску.
  • Мотор перегрівається, при цьому виділяється густий чорний дим.
  • Спостерігається грубий холостий хід.

При виявленні цих моментів не варто зволікати, адже відсутність ремонту призведе до погіршення ситуації. Чим раніше провести кваліфіковану діагностику, тим менш дорогим буде ремонт. Не рекомендується самостійно займатись обстеженням двигуна, якщо немає відповідного досвіду та обладнання.

Чому форсунки можуть ламатися

Запчастини розроблені з урахуванням сучасних стандартів. Вони виготовлені з якісних матеріалів, які витримують високі температури, вологість та інші небезпечні фактори. Однак потребують грамотної експлуатації, яка включає наступні дії:

  • Заправлення двигуна лише якісним сертифікованим паливом.
  • Встановлення фільтрів високої якості.
  • Усунення забруднень повітряних фільтрів та наявність грамотного очищення.

Водій вантажного транспорту зобов’язаний регулярно перевіряти працездатність деталей дизельного двигуна, навіть якщо немає очевидних ознак несправності. Робити це мають кваліфіковані спеціалісти, адже форсунки DAF 105/106 є маленькими чутливими елементами, які може легко пошкодити непрофесійна людина.

Чи можливо відремонтувати ці маленькі, але важливі деталі

Особливості ремонту залежать від ступеня їхнього пошкодження. При незначних несправностях та своєчасному зверненні за допомогою достатньо лише очистити компоненти, які могли забитися.

При суттєвих проблемах доведеться демонтувати старі форсунки, які вийшли з ладу, та встановлювати нові. Змінні запчастини мають бути новини та сумісними з дизельним двигуном DAF.

В деяких випадках необов’язково проводити повну заміну. Достатньо буде розібрати пошкоджені запчастини, почистити, привести до ладу та встановити назад. Точна діагностика проводиться на автоматизованих стендах для чіткого та оперативного виявлення проблеми.

Коли форсунки 105/106 вийшли з ладу — не треба чекати самостійного вирішення проблеми та затягувати час з ремонтом або заміною. варто звернутися до професіоналів, які працюють на СТО Diesel Kyiv. Вони допоможуть виявити несправність та розробити ефективний план ремонту, що передбачає заміну дійсно зламаних запчастин без виконання непотрібної роботи. Не варто економити на ремонті, адже краще вкласти незначні кошти в очищення форсунок, ніж потім купувати дорогі нові елементи.