Шлея для собак чи нашийник: що краще для твого домашнього улюбленця?

29.04.2024

Шлейки та нашийники використовуються для вигулу тварин, а також допомагають швидко ідентифікувати пухнастика. Попри схоже призначення, ці два види амуніції для собак зовсім різні. Вибір між ними може вплинути на комфорт під час прогулянки, муштрування, а інколи навіть на здоров’я твого улюбленця. Ця стаття допоможе тобі правильно подбати про задоволення потреб вихованця та буде корисною як власникам із досвідом, так і тим, хто лише планує завести пухнастого друга.

Шлея: кращий засіб для підтримки та контролю

Цей різновид амуніції охоплює груди та плечі тварини. Шлеям надають перевагу для прогулянок, тренувань та активностей, де контроль є необхідним. Вони розподіляють тиск рівномірно, зменшуючи навантаження на шию та трахею собаки, що є особливо важливим для порід із короткими мордами. Шлеї також допомагають краще здійснювати контроль над твариною, запобігаючи дискомфорту.

Шлеї часто продаються в складі готових до застосування комплектів із повідцями, оскільки зазвичай вони використовуються разом. Це не лише зручно, але й дозволяє:

  • дотриматися єдиного стилю;
  • створити для вихованця справжній модний образ.

Проте обмежуватися наявним у комплекті варіантом зовсім не обов’язково, адже можна недорого замовити повідці на сайті avrora.ua. Вибирай з-поміж широкого асортименту моделей різної довжини. Вироби виготовлені з нейлону, поліестеру чи навіть шкіри.

Нашийник для собак: легкий ідентифікатор

Нашийник своїм зовнішнім виглядом нагадує кільце, що кріпиться довкола шиї вихованця. Він використовується в основному для ідентифікації, кріплення бирок та повідців. Нашийники, як правило, легші та зручніші для щоденного носіння. Вони дозволять собаці вільно рухатися, швидко знімаються та одягаються. Нашийники зазвичай коштують дешевше, тому можуть стати чудовим вибором для власників молодих тварин, які ще ростуть та вимагають частої заміни амуніції.

В інтернет-магазині Аврора можна легко знайти аксесуари для собаки будь-якого розміру. У каталозі представлені широкі та вузькі моделі в різних кольорах. А якщо ти хочеш забезпечити вихованцю додатковий захист, то можна придбати інсектоакарицидну модель, яка відлякуватиме блох та кліщів.

Які є мінуси у використанні шлейок та нашийників

Кожен із різновидів амуніції для собак має не лише переваги, а й недоліки. Зокрема, шлейки оснащені великою кількістю ременів та застібок, що змушує власника витрачати більше часу на підготовку до прогулянки з вихованцем. У цьому процесі важливо правильно підігнати амуніцію та надійно її зафіксувати – інакше собака може просто втекти. Деяким пухнастикам потрібно доволі багато часу для того, щоб звикнути до такого спорядження. Шерсть довгошерстих собак може зачепитися за шлею. Якщо посадка погана, це здатне спричинити натирання.

Правильний вибір та надійна фіксація нашийника теж суттєво спливають на комфорт та безпеку тварини. Його не треба кріпити туго – це спровокує болісні відчуття, а також надто вільно – вихованець може просто втекти. Нашийники здатні викликати біль у спині або пошкодити горло собаки. Їх носіння є небажаним, якщо у тварини є проблеми з опорно-руховим апаратом, глаукома чи захворювання трахеї.

Остаточний вибір між шлейкою та нашийником потрібно робити з огляду на особливості поведінки, фізіології та стану здоров’я вихованця. Цуценята можуть сильно тягнути повідець, оскільки вони лише вчаться на ньому ходити. Тому для прогулянок із малечею краще купувати шлейки з застібкою на спині, щоб уникнути травм. Це також стосується тварин дрібних порід та тих, що схильні до проблем із диханням та спиною.

Якщо ж твій вихованець не належить до жодної з перелічених категорій, можеш сміливо експериментувати та навіть вдатися до створення власної колекції собачої амуніції. Завдяки доступним цінам в Аврорі ти зможеш дозволити собі більше.