У яких випадках не варто змінювати кар’єру?

У більшості випадків зміна кар’єри – це не свідомий вибір працівника, а радше спроба втекти від реальності. Змінити кар’єру набагато простіше, ніж витрачати сили на боротьбу із проблемами, пов’язаними із професійною діяльністю. Проте, у більшості випадків додаткові зусилля та наполегливість здатні вирішити більшість проблем. Та як же визначити, коли ви дійсно потребуєте змін, а коли незадоволеність кар’єрою – це лише маска, спосіб приховатися від життєвих проблем?

Пенелопа Транк (Penelope Trunk) у своєму блозі Brazen Careerist, намагається дати відповідь на запитання, у яких ситуаціях зміна кар’єри не допоможе вам позбавитися від життєвих та робочих проблем. Нижче наведені п’ять ситуацій із переліку Пенелопи. Якщо ви потрапили в одну з них – навіть не думайте відмовлятися від кар’єри. Проблема зовсім не в ній.

1. Ви ненавидите свого боса. Ваша кар’єра тут взагалі ні до чого. У крайньому разі ви можете наважитись на зміну компанії. Чи спробуйте змінити свого керівника. Але ні в якому разі не змінюйте кар’єру.

MUST READ:  Зусилля над собою не допоможе вам рухатися вперед

2. Ви хочете більш престижну роботу. Вам час до психотерапевта – у вас комплекс неповноцінності та проблеми із самооцінкою, але ні в якому разі не з кар’єрою. Престижність ніяким чином не пов’язана із кар’єрою.

3. Ви прагнете познайомитися з новими людьми. В такому випадку сходіть до нічного клубу чи на сайт знайомств. Чи ви дійсно вважаєте, що причина вашого невміння знайомитися приховується у вашій сфері діяльності? Будьте чесними самі із собою: може насправді ви хочете відшукати не нових людей, а себе? Тоді знайдіть хобі.

4. Ви хочете здобути сенс життя. Тоді запам’ятайте – робота не надає життю сенсу. Окрім того – люди шукають сенс життя протягом всього свого існування. Це дуже дискусійна тема, а тому не слід зводити її тільки до вашої кар’єри.

5. Ви хочете бути щасливішими. Запам’ятайте, кар’єра ніяким чином не впливає на відчуття щастя. На це впливає виключно ваша свідомість. Займіться медитацією та самонавіюванням – це простіший спосіб стати щасливим.