Межі між директ-маркетингом і бренд-маркетингом розмиваються

Границі між директ-маркетингом і бренд-маркетингом розмиваютьсяВідповідно до нового дослідження, проведеному Асоціацією директ-маркетинга США (The Direct Marketing Association), межі між директ-маркетингом і бренд-маркетингом стають усе більш розмитими, пише Adme.ru. У підготовленої за підсумками дослідження доповіді “The Integration of Direct Marketing and Brand”, зокрема, говориться: “Високий рівень вимірності директ-маркетинга та безсумнівні показники рентабельності інвестицій зробили його одним з основних інструментів у всіх маркетингових галузях, включаючи брендинг”.

Відповідно до дослідження, у загальному 56% респондентів використовують один або більше директ-маркетингових каналів у рекламній кампанії бренду. Половина прибігають до використання веб-маркетингу з механізмами опитування, 45% – до використання “закликів до дії” (calls-to-action) на веб-сторінках, 32% – до використання аналітичних веб-інструментів.

Не меншою популярністю технології директ-маркетинга користуються й у сфері e-mail маркетингу. 52% респондентів користуються “закликами до дії” в e-mail повідомленнях, 50% прибігають до таргетингу, 47% – до механізмів опитування. Останнім часом широке поширення отримала пошукова оптимізація й пошуковий маркетинг. 28% учасників дослідження комбінують ці інструменти з механізмами опитування. 31% сполучають пошукову оптимізацію з таргетингом.

MUST READ:  Бренд країни, управлінські технології та віра

У середньому близько 64% маркетингових бюджетів припадає на директ-маркетинг, у той час як на масовий маркетинг (mass marketing) – 36%. А можливість персоналізації й таргетингу, що передбачає директ-маркетинг, більшість бренд-менеджерів розглядають у якості значного позитивного впливу на результат кампанії.