Віднедавна суші стали популярною стравою в Україні. Щодня збільшується кількість прихильників японської їжі, однак мало хто знає особливості приготування оригінального блюда. Якщо вас цікавить доставка суші львів – зверніться у ресторан японської кухні «LVIV Sushi», шеф-кухар та персонал якого знає все про це просте та одночасно вишукане блюдо і створює справжні суші, смак яких не уступає виготовленим корінними японцями.
Популярні начинки для суші
Традиційно суші виготовляють із білого японського рису, приготовленого у спеціальному соусі із рисового оцту, цукру та солі. Іноді використовують і звичайний круглий рис, але він відрізняється за смаком. Крім того, обов’язковим компонентом будь-якого виду ролів є водорості норі. Цей компонент багатий вітаміном А і Д, йодом, кальцієм, фосфором та залізом, тому страва завжди виходить дуже корисною.
Також для приготування суші та ролів використовують:
- рибу – лише океанічну, її можна вживати сирою через низький ризик вмісту паразитів;
- овочі – найчастіше авокадо, огірок, в деяких видах маринований дайкон, квашену сою, солодку кукурудзу;
- морепродукти – ікра, кальмари, морський їжак, креветки, восьминоги;
- яйця – для деяких видів суші в вигляді омлету;
- червоне м’ясо – гов’яже м’ясо, конину, буженину та ковбасу.
Крім цих популярних інгредієнтів можуть використовуватись і інші, все залежить від виду суші та особливостей їх приготування.
Приправи для суші
До суші використовуються наступні приправи:
- васабі – японський хрін, дуже гострий, втім, його гострота відчувається всього лише декілька секунд, він містить багато корисних речовин, зокрема, магній, кальцій, вітамін С та В6;
- соєвий соус – виготовляється із бобів сої, класична для японської кухні приправа, має в складі вітаміни, мінерали та амінокислоти, використовується як замінник солі;
- маринований імбир (гарі) – на думку японців, він очищає смакові рецептори та дозволяє більше насолодитись смаком суші;
- рисовий оцет – схожий до звичного нам столового оцту, однак має менше кислоти та більш м’який на смак.
З цими приправами суші смакують просто неперевершено. Проте важливо, щоб вони були високої якості, правильно приготовані та обов’язково свіжі.