Суші: традиційний склад та особливості

27.08.2021

Японська кухня по праву вважається однією з найбільш збалансованих і корисних в світі. Вона включає в себе страви, приготовані переважно без термообробки, що дозволяє зберегти їх корисні властивості. Однією з таких страв є суші і роли, замовити які ви можете за посиланням sushi-go.com.ua.

Що в складі?

Спочатку варений рис, що входить до складу суші, застосовували для приготування і консервації рибних делікатесів. Пізніше виникла ідея приготування суші, як окремої страви. Хоча технологія приготування ролів неодноразово змінювалася, на сьогоднішній день вони залишаються одним з найпопулярніших ласощів, пропонованих в закладах громадського харчування. До складу страви входять:

  • Рис для суші. Для приготування використовують дрібнозернистий японський рис. Його попередньо вимочують у спеціальному соусі, приготованому на основі оцту. Рис варять за особливою технологією в спеціальній ємності. Воду для варіння настоюють на листках комбу. Готовий рис використовують, як тільки він досягне кімнатої температури;
  • Норі – листя водоростей в сушеному вигляді;
  • Риба – переважно океанічна. У ресторанах, найчастіше, використовують рибу, що пройшла термічну обробку, або солену;
  • Овочі. В сучасних варіаціях страви додають огірок, авокадо (рол Каліфорнія), спаржу, тофу і маринований дайкон;
  • Тамагтякі – традиційний японський омлет. Готується на прямокутній сковороді. Основними складовими омлету є: яйця, японський майонез, соєвий соус, цукор. У деяких рецептах може замінювати лист норі.

Дієтичні роли

До їх складу входять:

  • Овочі – основне джерело клітковини, яка сприятливо впливає на процес травлення. Крім того, овочеві культури є потужними антиоксидантами, що допомагають виведенню з організму шкідливих речовин;
  • Рис. Деякі варіанти приготування ролів не включають в себе використання рису. Однак саме він є основою для приготування «правильних» ролів. Всупереч думці про високу калорійність рису, він сприяє виведенню зайвої рідини з організму і нормалізує роботу нирок і печінки;
  • Морепродукти – незмінний інгредієнт будь-яких ролів. Деякі рецепти ролів виключають використання риби (вегетаріанські). Крім того, морепродукти є багатим джерелом мінералів і необхідних організму вітамінів.

Тому вживати роли можуть навіть прихильники дієтичного харчування.