Піца – унікальна страва. Її полюбляють практично в усьому світі, але в кожній країні є свої оригінальні рецепти. Експериментувати з нею можна як завгодно, адже піца в Тернополі чи іншому місті зовсім не обмежується класичними рецептами. І сьогодні ми поглянемо, які різновиди цієї страви є характерними для Канади.
Піца у віндзорському стилі
Страва отримала назву від міста Віндзор, що у провінції Онтаріо. Саме там цю страву й придумали. Вона має тонку шкоринку і найчастіше покривається соусом з томатів та душиці. Найпопулярніша начинка – консервовані гриби з пепероні. Останню нарізають тонкими смужками, фактично натирають. Також використовують зелений перець, бекон та інші продукти.
На відміну від звичних нам рецептів, тут начинка завжди покриває сир. Тісто готують з кукурудзяного борошна. Піцу випікають в печі з кам’яним подом, що робить шкоринку особливо хрусткою. Точно встановити автора рецепту не вдалося, але на цей титул претендують піцерії Sam’s, Volcano та Mario’s з Віндзора.
Піцагетті
Одна з кулінарних особливостей провінції Квебек. Для начинки використовуються спагетті, через що страва й отримала таку назву. Макаронні вироби змішують з томатним соусом та сиром і викладають на тісто. До начинки також можуть додавати бекон, овочі, зелений горошок тощо.
Пікту
Унікальний різновид піци родом з округу Пікту в Новій Шотландії. Відрізняється щільним і досить товстим тістом, гострим коричневим соусом та пепероні від братів Галіфакс (місцеві виробники). Ця піца стала настільки популярною, що її навіть відправляють в замороженому вигляді по всій Канаді. Через досить гострий смак місцеві жителі рекомендують запивати цю піцу пивом.
Часникові пальці (Garlic fingers)
Ключова особливість – піцу нарізають не сегментами, а невеликими прямокутниками, які нагадують пальці. Для начинки використовують сир, олію з часником та петрушку. Після плавлення сиру піцу можуть посипати кропом, шматочками бекону та овочів.
Часто часникові пальці додають в якості гарніру до інших видів піци. Також їх можуть їсти, занурюючи прямокутні шматочки в соус.
І ще один цікавий факт – гавайську піцу з ананасами насправді створили в середині 1960-х років у Онтаріо. Тому насправді вона – канадська.