Апарат шокової заморозки та промислова холодильна камера: переваги та призначення

24.11.2022

У харчовій галузі все більшим попитом користується шокове заморожування. Воно дозволяє максимально швидко заморозити різні продукти зі збереженням корисних речовин, структури та форми, презентабельного вигляду.

В українській компанії FRIOS можна на взаємовигідних умовах замовити апарат шокової заморозки з гарантійним сервісним обслуговуванням. Вже понад 10 років фахівці займаються доставкою та встановленням промислового холодильного та морозильного обладнання, яке повністю відповідає світовим стандартам.

Досвідчений консультант допоможе підібрати камеру з урахуванням запитів клієнта та специфіки його діяльності. Гарантується якість та сервіс, швидка доставка та монтаж, а також надійність та довговічність.

У чому переваги апарату шокового заморожування?

Камера шокової заморозки – це окреме герметичне приміщення з певним температурним режимом для рівномірного та швидкого заморожування продуктів. Вона має попит завдяки безлічі переваг, а саме:

  • універсальність застосування;
  • герметичність конструкції;
  • тривалий робочий ресурс;
  • збереження смаку, користі, зовнішнього вигляду продукції після розморожування;
  • скорочення усушки;
  • економія часу на заморозку;
  • енергоефективність обладнання;
  • висока продуктивність та ін.

Шокова заморозка – це зручний та економічно вигідний спосіб заморозити продукти та продовжити їх термін придатності. Це дозволяє заощадити витрати на зберігання, оплату електроенергії та оптимізувати загалом робочі процеси для підвищення рентабельності.

Відмінною особливістю шокового заморожування є максимально швидке перетворення молекул води в продукті на дрібний лід. Це забезпечує збереження структури та волокон у ньому.

Шокова заморозка має три етапи: охолодження, підморожування та заморозка. У такому агрегаті можна охолоджувати гарячі страви, на відміну від звичайної морозильної камери. Це високотехнологічне промислове обладнання, яке по праву має попит та має безліч переваг.

Конструкція та особливості промислової холодильної камери

Особливу конструкцію має холодильна камера промислова, вона складається з поліуретанових сендвіч-панелей, потужних холодильних агрегатів, внутрішнього освітлення та теплоізоляції стін.

До відмінних рис промислової холодильної камери відносять:

  • система енергоефективності;
  • надійність та герметичність конструкції;
  • тривалий робочий ресурс;
  • широкий діапазон робочих температур;
  • модульна конструкція;
  • стійкість до зовнішніх несприятливих факторів;
  • проста експлуатація та швидкий монтаж.

В окремому приміщенні промислової камери можна зберігати різні види продукції. Для цього в ньому встановлюють місткі та зручні стелажі.

Камери холодильні можуть бути з низько- та середньотемпературним режимом, а за цільовим призначенням є моделі для короткострокового та тривалого зберігання продуктів.