Як обрати самоклеючі етикетки?

13.02.2023

Існує декілька видів самоклеючих етикеток. Одні з них підходять для супермаркетів, ресторанів, готелів, банків, лікарень, а інші — для складів, маркування одягу, великих виробничих ліній.

І хоч це тільки невеликий шматочок самоклеючого паперу, самоклеючі етикетки впливають на імідж та бренд компанії. Ось 5 основних факторів, на які потрібно звернути увагу при виборі самоклеючих етикеток:

1. Матеріал. Наклейка має бути плоскою та гладкою, а кольори не мають швидко вицвітати. При виборі необхідного рівня якості необхідно враховувати температуру використання наліпки і навколишнє середовище.

Існує 2 основні категорії: паперові етикетки та синтетичні етикетки (більш довговічні). Поліестерні самоклеючі етикетки можуть бути білим, прозорим або матовими, тоді як поліпропілен може мати тільки біле матове покриття. Поліестер — це більш жорсткий матеріал, ніж поліпропілен, але добре тримається і не відклеюється з поверхні протягом довгого часу.

2. Приклеювання наклейки. Міцність зчеплення з поверхнею є вирішальним фактором у визначенні якості самоклеючої етикетки, бо якщо вона не липка, то навіщо вона? Адгезія особливо важлива, якщо етикетку потрібно приклеїти до нерівної поверхні, яка потребує більшої кількості в’язкого клею. Неякісні наклейки можуть швидко відпасти.

3. Можливість персоналізації. На самоклеючі етикетки можна нанести свій власний логотип або текст, а також створити ексклюзивний дизайн. Зазвичай компанії використовують Photoshop або інші онлайн-інструменти для створення зовнішнього вигляду наклейок. А отже після вибору матеріалу, розміру і форми, варто обговорити унікальність зовнішнього вигляду наклейок.

4. Умови зберігання. Етикетку слід зберігати належним чином, бо вони можуть втратити свої властивості через погодні умови чи умови зберігання. А саме: це може бути занадто висока температура, вологість, неправильне зберігання рулонів з етикетками. Важливо подумати про це перш ніж приймати рішення, які саме самоклеючі етикетки ви хотіли би придбати та для яких цілей.

5. Який тип друку самоклеючих етикеток: цифровий друк, лазерне гравірування, трафаретний друк? Існують різні системи друку залежно від того, які матеріали ви плануєте використовувати, яка має бути стійкість клею, як етикетки мають виглядати та де зберігатися.

Якщо ж ви не знаєте, які саме етикетки підійдуть для вашого бізнесу, радимо звернутися до Ribbon та проконсультуватися зі спеціалістами!