Організація роботи професійної кухні передбачає використання різноманітного обладнання, яке допоможе швидко та якісно приготувати страви, забезпечити безпеку праці та ефективно використовувати ресурси. Тобто це та технічна частина закладу громадського харчування — будь то ресторан, кафе, бар або їдальня, — що безпосередньо впливає як на якість і смак страв, що там подаються, так і на загальне враження від їхнього відвідування.
Яким обладнанням має бути оснащена професійна кухня
Ось деякі з основних видів обладнання, без яких важко собі уявити будь-яку кухню, яка претендує на професійний підхід у своїй діяльності:
- Кухонні плити та печі. Це один із найважливіших елементів кухні. Для різних видів кулінарної діяльності використовуються різні типи плит і печей https://orest.ua/ua/, включаючи газові, електричні, комбіновані та індукційні.
- Грилі. Гриль може бути використаний для приготування м’яса, риби, овочів та інших продуктів. Цей вид обладнання дозволяє готувати продукти з різним ступенем прожарювання, зберігаючи при цьому їхні смакові властивості.
- Котли харчоварочні. Варильні котли потрібні для приготування в першу чергу перших страв. Вони можуть працювати в таких режимах, як варка, розігрів і паровий ефект. Часто їх також застосовують для приготування гарнірів, соусів, джемів, напоїв і сиропів.
- Фритюрниці. Використовуються для приготування різноманітних фритюрних страв, таких як картопля фрі, риба, м’ясо та інші.
- Холодильники, морозильники, холодильні вітрини та столи. Це обладнання допомагає зберігати продукти в оптимальних умовах, що забезпечує їхню свіжість та зберігає харчову цінність.
- Посудомийні машини. Це устаткування є не менш важливим, оскільки допомагає зберегти час та зусилля, необхідні для миття посуду, та дозволяють забезпечити максимальну гігієну в кухні.
Інше обладнання включає в себе різноманітні шафи для зберігання продуктів і посуду, мийні ванни, стелажі, виробничі столи, рукомийники, баки для сміття тощо.
Orest — український виробник якісного обладнання для кухні
Якщо у вас виникла потреба в оснащенні вашого закладу громадського харчування якісним устаткуванням, то варто звернутися до компанії Orest — національного виробника професійного обладнання для кухні. Компанія була заснована в 1993 році і з того часу стала однією з провідних торгових марок у галузі.
В асортименті компанії можна знайти все необхідне обладнання для ресторанів, кафе, барів та інших закладів: від технологічного обладнання для приготування їжі до барних столів і диспенсерів для тарілок.
Перевагами обладнання виробника є його надійність та довговічність. Компанія використовує тільки якісні матеріали та комплектуючі відомих світових виробників, що гарантує тривалий термін експлуатації.
Orest має регіональних представників у всіх великих містах України, що дозволяє клієнтам легко знайти необхідне обладнання у своєму регіоні.
Варто додати, що компанія Orest є єдиною торговою маркою в Україні обладнання для франшиз у сфері фаст-фуду. Вже було реалізовано велика кількість проєктів для локальних мереж, серед яких BigBurger, Burger Club, Chiken Hut, ТакіБуло і багато інших.
Завдяки своїй бездоганній репутації, яка формувалася не один рік, компанія Orest стала надійним партнером для своїх клієнтів, щораз перевищуючі їхні очікування.