Повнорозмірні навушники: особливості та найкращі моделі

02.05.2024

Завдяки компактності та малій вазі особливо популярними є навушники типу «вкладиші». Вони є гарним рішенням для прослуховування музики й аудіокниг у громадському транспорті та під час тренувань.

Однак через технічні характеристики та якість звучання для деяких завдань вони не підходять. Зокрема, для професійної роботи з аудіо та геймінгу краще використовувати повнорозмірні навушники. У цій статті ми розповімо про їхні переваги й недоліки, ключові критерії вибору, а також детально розглянемо декілька гідних моделей.

Переваги навушників повнорозмірного типу

Особливості конструкції та технічні параметри повнорозмірних навушників зумовлюють декілька функціональних переваг:

  1. Універсальність. Завдяки високій якості звучання такі моделі підходять не лише для редагування звукових файлів, але й для перегляду фільмів, прослуховування аудіотреків, гри.
  2. Високий рівень комфорту. Більшість навушників закритого типу має амбушури, виконані з м’яких матеріалів, завдяки чому користувач не відчуває болю через надмірний тиск на вушні раковини під час довготривалих сеансів використання.
  3. Чудова звукоізоляція. Амбушури повністю покривають вуха користувачів, це дає змогу забути про сторонні звуки та повноцінно зануритися в атмосферу улюблених пісень, фільмів та ігор.

Серед головних недоліків відзначають громіздкі габарити, високу вартість, а також обмеження щодо відстані від джерела аудіосигналу.

Поради щодо вибору

Вибираючи повнорозмірні навушники, слід оцінювати низку параметрів:

  1. АЧХ. Що ширшим є діапазон частот, то більш чисте й насичене звучання видає пристрій.
  2. Коефіцієнт нелінійних спотворень. Навушники з меншим відсотком КНС є кращими з огляду на якість аудіо.
  3. Імпеданс (опір). На ринку представлено моделі з опором від 30 до 600 Ом. Оптимальний показник залежить від джерела звуку.
  4. Чутливість. Пристрої з більшою чутливістю здатні звучати гучніше.

Для спілкування аудіозв’язком і геймінгу потрібно вибирати моделі з мікрофоном (гарнітури).

ONKYO A800 Premium

Закриті навушники геймерської категорії з відмінною якістю складання та звучання. Варто відзначити стильний сучасний дизайн і надійну фіксацію на голові. М’яке оголів’я сприяє комфорту під час використання. Важливою перевагою є довгий плоский кабель, який дуже легко розплутувати.

GENIUS HS-M505X

Універсальна модель для кіно- та меломанів. Ці навушники відтворюють глибокі баси й чіткі середні та високі частоти. Підключаються до джерела звуку через порти mini-jack 3,5 мм або USB. Оптимальний вибір для домашнього ПК.

Audio-Technica ATH-MSR7GM

Гарний варіант для професійної студійної роботи. Навушники моніторного типу не спотворюють оригінальне звучання, також вони підходять для прослуховування аудіокурсів з іноземних мов. Продумана конструкція забезпечує зручну ергономіку та стовідсоткову ізоляцію від сторонніх шумів.