Вирощування рису — це просто?

11.06.2024

Рис видається найбільш поширеним харчовим продуктом, переважно в азійській частині світу, де живе найбільша кількість населення Землі. Майже 120 країн світу культивують зерно на комерційній концепції. Першу п’ятірку найбільших виробників подібної їжі відкривають Індія, КНР, В’єтнам, інші країни південно-східної Азії. Культура активно висаджується в Середземноморському регіоні, Південній Америці, Європі. Належить до третього продовольчого світового активу після виробництва цукру, кукурудзи.

Загальна інформація

Рис — односім’ядольна однорічна рослина родини злакових. Здебільшого, висаджується посівний рис, який використовується як їжа. Однак культура буває і багаторічною, з циклом 10 років поспіль. Період росту однорічної рослини становить від 3 до 7 місяців, що залежить від сорту. Середній показник дорівнює 3-5 місяцям. Відвідувачі Bet Match казино спостерігають за рисовими паростками, розважаючись безплатно або на гроші на численних ігрових автоматах історичної тематики, розшукуючи артефакти та вивчаючи життєвий уклад стародавніх людей.

Характеристика культури:

  • злакова наділена коренем, стеблом, листям, волотями;
  • осьова — коренева система розгалужена до пів метра і до метра в довжину;
  • будь-яка волоть містить 45-130 рисинок;
  • рисинка містить три шари — капсулу, висівкову оболонку, прихований усередині білок.

Останній містить у собі ембріон.

Умови посадки рису

Селекціонери налічують понад 7 тисяч типів рослини, що вирощуються на Землі. Головною умовою появи паростків служить велика кількість рідини, конструкцій механізації. У протилежному випадку доведеться використовувати фізичну силу для поливу і збору врожаю.

Є 3 ключові методики вирощування рису:

  1. Культивування в районах, що знаходяться нижче рівня світового океану. Культура росте на площі, що регулярно затоплюється водою внаслідок рясних опадів, посиленого поливу. Шар води може сягати пів метра.
  2. Глибоководна рослина, або по-іншому — рис на воді. Сама назва говорить за себе — продукт проростає в товщі води. Шар води часто досягає 4-6 метрів. Однак подібна культура налічує всього лише кілька різновидів.
  3. Гірський рис культивується на гористих площах, де розташована мінімальна кількість виробничих майданчиків. Рисинки ростуть у досить сухій місцевості з використанням лише дощової води. Подібні площі заливаються тільки з використанням природних натуральних опадів. Такий варіант висадки передбачає тривалість дощової погоди не менше 100-150 днів поспіль. Тільки в цьому випадку агротехнічна умова гарантує вірний розвиток стебла, кореня, оформлення волоті.

Розглянувши умови, можна сказати, що для будь-якого типу культури необхідна велика кількість рідини, яка запобігає проникненню надмірного холоду, підвищеної температури повітря. вода також запобігає появі бур’янів у районах посадки рису.