Як ефективно використовувати графіті в брендингу та рекламі

12.06.2024

Вуличне мистецтво графіті, яке колись сприймалося як бунтарський вчинок, проклало собі шлях від підземних станцій метро та міських стін до мейнстрімного брендингу та реклами. Це дивовижний зсув, який зацікавив бренди, що шукають свіжий і дещо зухвалий спосіб привернути увагу своєї авдиторії. Так, тепер балончики з фарбою для графіті є на озброєнні не лише вуличних художників, які намагаються самоствердитися, здивувати чи заохотити до своєї творчості.

Використання стріт-арту в рекламних кампаніях може бути креативним та ефективним способом виділити ваш бренд. Однак, важливо підходити до цього досить обережно, аби переконатися, що це відповідає посланню та цінностям вашого бренду, і що ви тісно співпрацюєте з художником.

Вашій увазі кілька порад, які допоможуть вам використовувати графіті у своїх креативних рекламних кампаніях.

1. Усвідомте ідентичність вашого бренду

Перш ніж розпочати рекламну кампанію з використанням стріт-арту, чітко усвідомте ідентичність, цінності та цільову авдиторію вашого бренду. Використання графіті-кампанії має посилювати ваш бренд, а не конфліктувати з ним.

2. Дослідіть та оберіть правильний стиль

Графіті буває різних стилів — від авангардних зображень до більш традиційних нарисів і написів. Вивчіть різні стилі та оберіть найкращий, який резонує з вашим брендом і цільовою авдиторією.

3. Найміть професійного художника

Працюйте з професіоналом, який цілком розуміє ваш бренд і може створити роботу, що відповідає вашому баченню. Найм кваліфікованого художника гарантує якість графіті та допомагає уникнути будь-яких негативних асоціацій.

4. Виберіть правильну локацію

Виберіть місце, яке доповнює імідж вашого бренду і де ваша цільова авдиторія, швидше за все, побачить роботу. Це може бути стіна вашого офісу, громадський простір або навіть частина декорацій на якомусь заході.

5. Інтегруйте елементи бренду

Інтегруйте елементи вашого бренду, такі як логотип, кольорову гамму та слогани, у дизайн графіті. Це допомагає підтримувати цілісність бренду і гарантувати, що люди легко асоціюватимуть його зі створеним графіті.

6. Розкажіть цікаву історію

Використовуйте графіті, щоб розповісти захопливу історію або передати меседж, який резонує саме з вашою авдиторією. Такий підхід до розповіді може створити незабутній і досить цікавий досвід.

7. Залучайте соціальні мережі

Поділіться зображеннями та відео стріт-арту на своїх платформах у соціальних мережах, щоб викликати резонанс та охопити ширшу авдиторію. Заохочуйте користувацький контент, створюючи хештеги, пов’язані з вашою рекламною кампанією.

8. Вимірюйте та оцінюйте вплив

Вимірюйте вплив вашої графіті-кампанії, відстежуючи такі показники, як активність у соцмережах, відвідуваність вебсайту та загальну впізнаваність бренду. Використовуйте ці дані, щоб оцінити ефективність свого креативу та покращити його для майбутніх кампаній.