Нові моделі Kia: що про них варто знати у перспективі 2030 року

28.06.2024

Із моменту виходу свого «космічного» електромобіля Kia EV6 кілька років тому корейський автомобільний бренд перебуває на підйомі. Автомобілі Kia все більше вирізняються своїм вишуканим дизайном, а акцент на розвиток інновацій дозволяє компанії впевнено конкурувати з іншими світовими автобрендами. Наприклад, у офіційного дилера Kia в Україні — Автоцентрі Kia на Харківському — вже є цікаві моделі, які не лише підтверджують зазначені вище слова, а й дають уявлення про подальші прагнення і перспективи автовиробника.

Давайте коротко розглянемо, чого очікувати від модельного ряду Kia в найближчі кілька років.

Нові моделі 2024 року

Новий Kia EV6

EV6 існує вже кілька років, хоча ви не помітите цього по його футуристичному дизайну. Цей електричний позашляховик все ще виглядає свіжо, але це не завадило Kia оновити його в середині життя з новим обличчям.

Окрім оновленого дизайну, також дещо переглянутий інтер’єр з деякими новими варіантами оздоблення і додані нові технології в салоні. Але найбільші зміни відбулися під корпусом. Батарея ємністю 77 кВт-год була замінена на аналог ємністю 84 кВт-год. Запас ходу ще не підтверджено, але можна очікувати, що він суттєво збільшиться порівняно з 528 км, котрі пробігає нинішнє авто.

Новий Kia Picanto

Новий Picanto вже надійшов у продаж, і він має потенціал стати найкращим за вартістю невеликим автомобілем на сьогоднішній день. Ціна починається від $19,8 тис., а в стандартній комплектації ви отримуєте багато оснащення, включаючи Apple CarPlay та Android Auto, круїз-контроль і систему допомоги при утриманні в смузі руху.

Це просто підтягнута версія нинішнього Picanto, але передня частина отримала радикальний макіяж із фарами, натхненними великими фарами EV9. Також з’явилися нові задні ліхтарі зі світловою смугою через кришку багажника.

Новий Picanto пропонує два двигуни на вибір: 1,0-літровий нетурбований агрегат і 1,2-літровий двигун із турбонаддувом.

Новий Kia EV3

Минуло близько року з моменту першої презентації концепту EV3, і вже найближчим часом буде представлено серійну версію цього витонченого електричного позашляховика. Це відповідь Kia на Volvo EX30, і його вже кілька разів бачили на тестах. Дизайн досить схожий на EV9, і серійний автомобіль, швидше за все, збереже схожий стиль із концептом, як це було у випадку з EV9.

Нові моделі Kia, що з’являться до 2030 року

Новий Kia EV5

Після запуску EV9, Kia скопіювала його на 75%, щоб створити EV5. Так, це трохи грубо, але цей позашляховик має багато спільних рис із більшим EV9. Він має схожу коробчату форму, як і його більший побратим, хоча тонкі фари мають інший, більш незграбний вигляд. Інтер’єр також схожий на EV9, хоча і має на один ряд сидінь менше. Під кузовом встановлена батарея ємністю 83 кВт-год із вражаючим запасом ходу більше 700 км.

Новий Kia EV4

Kia протистоїть Tesla Model 3 своїм першим електричним седаном: EV4. Це, безумовно, смілива на вигляд річ, із великою кількістю різних кутів і складних вигинів, і так само цікавим дизайном усередині. У салоні використані екологічно чисті матеріали, в тому числі матеріал на основі конопель на центральній консолі. На приладовій панелі є звичний набір великих екранів, а чудернацьке квадратне кермо — крутий штрих.

Немає жодних подробиць про те, що живить новий EV4, однак можна очікувати, що він буде мати спільні деталі з такими автомобілями, як EV5 і EV9, коли надійде в продаж у найближчі кілька років.