Які аксесуари потрібні для комп’ютера?

30.06.2024

Персональний комп’ютер або ноутбук самі по собі вже є функціональними пристроями з безліччю можливостей. Однак зручність та ефективність їхнього використання можна значно підвищити завдяки додатковим аксесуарам. Далеко не всі з них йдуть в базовій комплектації девайса, тому варто задуматись про покупку.

Ви можете купити комп’ютерні аксесуари з дротовим або бездротовим підключенням. Серед них можна виокремити маніпулятори-миші, клавіатури, навушники, картридери, USB-адаптери, мікрофони та багато іншого. Перед придбанням варто задуматись над доцільністю під’єднання того чи іншого гаджета, його оптимальними характеристиками.

Різновиди комп’ютерних пристроїв та для чого вони потрібні

Серед комп’ютерних аксесуарів можна виділити наступні пристрої:

  • Клавіатури — функціональні девайси під різні задачі, зокрема моделі з підсвічуванням клавіш для геймерів або високим робочим ресурсом для набору тексту.
  • Мишки — можуть бути з дротовим підключенням або під’єднанням через Bluetooth (останній варіант розширює можливості віддаленого використання мишки).
  • Колонки — стандартна акустична система може не передавати об’ємний та насичений звук, тому аксесуари допоможуть насолоджуватись стереозвучанням під час ігор, прослуховування музики, перегляду фільмів тощо.
  • Wi-Fi адаптери — пристрої призначені для застарілих моделей ПК або ноутбуків, які не сумісні з безпровідним підключенням інтернету (але девайси допомагають у розв’язанні цього питання).
  • Настільні мікрофони або петлички — таке обладнання доречно купити людям, які професійно займаються блогерством, роблять стрими чи подкасти, бажають покращити якість контенту.

Комп’ютерні аксесуари суттєво покращують функціональні можливості девайсів. Вони будуть доречними для професійних блогерів, геймерів, копірайтерів та інших людей, для яких комп’ютер – продуктивний робочий інструмент. Також вони допомагають покращувати якість звучання, спрощувати підключення пристроїв у бездротовому форматі, полегшувати зчитування Micro-SD карт, флеш-накопичувачів тощо.

Параметри, за якими слід вибирати додаткове обладнання до комп’ютера

Через широкий асортимент доступних аксесуарів для ПК та ноутбуків, ви можете зіштовхнутись з проблемою вибору. Тому перед покупкою варто дослідити моделі пристроїв за декількома характеристиками. Серед них можна виокремити:

  • Тип під’єднання — гаджети можуть підключатись до комп’ютера за допомогою кабелів через роз’єми USB-A, USB-C, HDMI, mini-jack 3,5 мм або інші виходи, якщо в девайси інтегрований Bluetooth чип, то з’єднання проводиться по бездротовій технології, що набагато зручніше.
  • Режим роботи — коли мова йде про бездротові конструкції, то вони оснащуються вбудованим акумулятором (його місткість визначає час роботи на одному заряді без підключення до електромережі).
  • Дистанція підключення — кабельне з’єднання обмежує відстань між ПК та аксесуаром до 2-3 метрів (залежно від довжини кабелю), а от Bluetooth технологія збільшує дистанцію до 10-20 метрів для віддаленого користування.
  • Сумісність — слід розуміти, що аксесуари сумісні з певними операційними системами, встановленими на ПК або ноутбук, безперебійна робота деяких з них потребує попереднього встановлення драйверів (зазвичай надаються виробником).

Крім зазначених характеристик перед тим як купити комп’ютерні аксесуари слід звернути увагу на виробника. У високотехнологічній сфері існує певний перелік виробників, які протягом років зарекомендували себе з найкращого боку. Оригінальна продукція від цих брендів представлена в інтернет-магазині Ugreen, де можна придбати техніку від таких відомих компаній, як Xiaomi, Vention, Ugreen, Baseus, Hoco, HyperX та багатьох інших. Вони випускають продукцію, яка відповідає сучасним стандартам, регулярно розробляють нові моделі з урахуванням технологічних новацій.