Декоративна штукатурка — неймовірні, яскраві ефекти

05.07.2024

Створити оригінальний, унікальний інтер’єр дуже просто, якщо використовувати спеціалізовані матеріали — декоративну штукатурку. Цей матеріал може бути інтер’єрним, фасадним та мозаїчним.

Декоративна штукатурка для внутрішнього користування

В цій групі доступно велика кількість штукатурок, зокрема — венеціанська, гротто, структурна, рельєфна, марморіно, оксамитова. Однією з найвідоміших штукатурок є венеціанська, котра імітує зовнішній вигляд плит натурального мармуру, пошкоджених часом.

Щоби досягти ідеального ефекту, таку штукатурку потрібно наносити за допомогою спеціального шпателя, додатково покривати шаром воску.

Ключові переваги венеціанської штукатурки:

  • естетика — стіни чи стеля, декоровані таким матеріалом, відрізняються неймовірною красою;
  • довговічність — таке покриття не втрачає краси протягом довгих років;
  • безпека — штукатурка екологічна, адже до її складу входять лише натуральні компоненти;
  • універсальність — покриття може застосовуватися в різних варіантах, кольорах, мати гладеньку чи шорстку фактуру.

Декоративна штукатурка для оздоблення фасадів

Для нанесення на фасадні поверхні використовуються декоративні штукатурки двох типів — баранець та короїд. Обидва типи штукатурок відрізняються високою стійкістю до вологи, механічних пошкоджень, атмосферних впливів. Єдина відмінність — в нанесенні, фактурі та відповідно, готовому результаті.

Штукатурка баранець містить у складі дрібні камінці, котрі після висихання утворюють фактурне покриття, що нагадує шерсть баранчика. На вибір представлені штукатурки з камінцями різної фракції.

Штукатурка короїд має у складі часточки різної фактури, котрі при нанесенні залишають на стінах сліди, подібні до слідів життєдіяльності жучків. Саме тому цей матеріал і має таку назву.

Штукатурки можуть наноситися в оригінальному білому кольорі чи забарвлюватися.

Вишукана мозаїчна штукатурка

Універсальністю застосування приваблює мозаїчна штукатурка, котру можна використовувати всередині приміщення та для фасадних робіт. У цій групі привертає увагу штукатурка FOVEO TECH, кольори котрої виготовляються під замовлення.

Мозаїчна штукатурка складається з мармурової крихти та кварцевого піску — така комбінація створює унікальні візерунки та кольорові поєднання. Готова штукатурна маса відрізняється високою еластичністю, стійкістю до механічних пошкоджень. Найчастіше таку штукатурку наносять навколо вікон, дверей, а також у коридорах, на сходових майданчиках.

За таким покриттям зручно доглядати, її можна мити, без ризику пошкодити естетичну поверхню. Окрім того, мозаїчна штукатурка містить спеціальні компоненти, котрі захищають її від вологи, негативного впливу плісняви та лишайників.

В магазині «Околоремонта» ви зможете обрати не лише декоративні штукатурки, але й інструменти для їхнього нанесення — валики, кельми та шпателі. правильно підібрані матеріали допоможуть кардинально змінити естетику інтер’єру вашого помешкання.